Slovensky
English

Najnovšie fotografie
Nová fotografiaNová fotografiaNová fotografiaNová fotografia

Zdieľať

V mlyne pribudla ďalšia novinka

Je ňou interaktívna náučná hra História hrou, ktorá je umiestnená v priestoroch mlyna a návštevníci ju môžu absolvovať počas prehliadky mlyna so sprievodom alebo individuálne bez sprievodu.

 



Interaktívna náučná hra, ktorá bola zrealizovaná vďaka podpore Nadácie SPP, je určená pre deti i dospelých. Jej súčasťou je 10 drevených tabuliek s hádankami, prostredníctvom ktorých sa zoznámite napríklad s najstarším náradím na oranie pôdy, na kosenie i mlátenie obilia. Dozviete sa aj o predchodcoch mlynov či niekoľko zaujímavých informácií z histórie mlyna, obce i regiónu.

 


 

 

Okrem toho je hra doplnená 10 hravými prvkami ako sú napríklad slepá mapa, drevená kniha, tajomné vrecúška, zvukové pexeso, šikovný motúzik a ďalšie. Pomocou nich hravou formou spoznáte príbeh mlyna, jednotlivé spôsoby obživy našich predkov a náradia, ktoré sa pri nich využívali i to, z čoho sa vyrábali jednotlivé remeselné výrobky. Dozviete sa aj to, čo všetko sa vyrába z darov poľa a aký zvuk „vydáva“ múka či zrno.

Prehliadku mlyna je možné absolvovať počas sezóny máj - október v pracovných dňoch od 10.00 do 16.00 hod. po predchádzajúcej objednávke (minimálne 1 deň vopred).

 

Informácie a objednávky:

Ing. Miroslava Kubaliaková - 0903 772453 alebo ozveny@ozveny.sk


publikované: 22. septembra 2011
prečítané: 3776 krát



Odkazy
odkaz


odkaz


odkaz


Page By Peter Boháčik (c) 2009. XHTML 1.0, CSS 2.0, optimalizované pre rozlíšenie 1024x768 a vyššie
HTML valid CSS valid
(c) Občianske združenie OZVENY 2010