Slovensky
English

Najnovšie fotografie
Nová fotografiaNová fotografiaNová fotografiaNová fotografia

2000

Občianske združenie OZVENY vzniklo 3. júla 2000. Založila ho skupina aktívnych žien z obce Hrachovo na čele s Elenkou Kubaliakovou, ktorá sa v tom čase aktívne zúčastňovala pracovných stretnutí a školení realizovaných v rámci projektu Revitalizácia mikrooblasti Rimava – Rimavica.

Tento projekt prebiehal v rokoch 1999 - 2000 na území 8 obcí okresu Rimavská Sobota vrátane obce Hrachovo (Rimavské Brezovo, Rimavská Baňa, Lehota na Rimavicou, Rimavské Zalužany, Kociha, Hrachovo, Vyšný Skálnik a Nižný Skálnik). Jeho hlavným zámerom bolo aktivizovať miestnych ľudí, zapojiť ich do rozhodovania o rozvoji obcí a posilniť spoluprácu medzi obcami a občanmi, čo sa v našom prípade do bodky naplnilo založením združenia a jeho aktívnou činnosťou.

Združenie malo v začiatkoch 20 členov, z toho všetko ženy. Pravidelne sa stretávali v priestoroch obecného úradu, ktoré sa stali ich klubovňou.


Počas leta sme založili krúžok ľudového tanca pod názvom Hrachovček, ktorí navštevovalo niekoľko detí zo základnej školy. Pod vedením Mirky Kubaliakovej sa stretávali jeden, neskôr dvakrát do týždňa v sále kultúrneho domu, kde si nacvičovali piesne i ľudové tance.


Aktivity, ktoré sme zrealizovali a ktorých sme sa zúčastnili:

Výstava ručných prác žien a výrobcov drevených hračiek v Zemianskych Kostoľanoch

Koncom roka sme začali aj s realizáciou nášho prvého projektu pod názvom Environmentálne vzdelávanie a výchova detí a mládeže v obci Hrachovo, ktorý pokračoval až do jari budúceho roka. Viac o projekte sa dočítate TU.


pridané: 9. novembra 2009, zobrazené: 1157 krát

- späť -


Odkazy
odkaz


odkaz


odkaz


Page By Peter Boháčik (c) 2009. XHTML 1.0, CSS 2.0, optimalizované pre rozlíšenie 1024x768 a vyššie
HTML valid CSS valid
(c) Občianske združenie OZVENY 2010