Slovensky
English

Najnovšie fotografie
Nová fotografiaNová fotografiaNová fotografiaNová fotografia

Zdieľať

Medová vôňa a chuť Vianoc

Mlyn vo Veľkých Teriakovciach v sobotu 9. decembra už po ôsmykrát privítal návštevníkov, ktorí prišli za pravou vianočnou atmosférou na podujatie Medové Vianoce.


Tradičnú tvorivú dielňu venovanú výrobe sviečok z včelieho vosku si na prízemí  tentokrát pripravili dobrovoľníčky nášho občianskeho združenia. Šikovné ruky malých i veľkých si sviečky mohli dozdobiť prírodným špagátom i rôznymi motívmi vykrojenými z včelieho vosku. Nechýbal ani včelár Milan Krokavec z Kraskova, ktorý okrem medu a včelieho peľu, ponúkal na predaj tiež sviečky a ozdoby z včelieho vosku.

 


 

Na poschodí mohli návštevníci ochutnať vianočné dobroty. Patrili k nim medovníky, na ktorých si okrem pochutnania mohli vyskúšať aj svoje zručnosti v ich zdobení. Vďaka dobrovoľníkom občianskeho združenia OZVENY mohli návštevníci koštovať aj opekance s makom a medom, či čerstvo upečené oblátky s medom, ktorých ukážku pečenia si pripravila Ingrid Palatinusová z občianskeho združenia Šanca pre Dražice. K Vianociam patrí aj vianočný punč, ktorý vrátane verzie pre našich najmenších, podávali dobrovoľníci nášho združenia.

 

 

Súčasťou podujatia bola aj predajná výstava, na ktorej mohli návštevníci obdivovať aj si zakúpiť ručne robené výrobky, ako napríklad zdobené medovníčky od Janky Bálintovej, šúpolienky od pani Evy Dolinajovej z Tisovca, háčkované zvieratká od pani  Soni Hrončekovej z Tisovca, prírodné mydlá a kozmetiku od Kataríny Slaninovej z Hrnčiarskych Zalužian, a vianočné dekorácie od Pauly Kvasovej z Klenovca.


 

Vianočnú atmosféru, ktorá sa rozliehala po celom mlyne, dotvorili koledy v podaní Folklórneho súboru Háj z Rimavskej Soboty. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, účinkujúcim, i Vám návštevníkom, že ste prišli a vychutnali si atmosféru Vianoc v mlyne spolu s nami.

Foto: Ivka Kováčová, dobrovoľníčka o.z. OZVENY

 


Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja

v rámci projektu Podujatia v mlyne - Tradične aj netradične IV.

a vďaka 2 % z dane, ktorú nám poukázali fyzické a právnické osoby v roku 2017.


Spracovala: Kika Furmanová, dobrovoľníčka o.z. OZVENY


publikované: 12. decembra 2017
prečítané: 1556 krát



Odkazy
odkaz


odkaz


odkaz


Page By Peter Boháčik (c) 2009. XHTML 1.0, CSS 2.0, optimalizované pre rozlíšenie 1024x768 a vyššie
HTML valid CSS valid
(c) Občianske združenie OZVENY 2010