Slovensky
English

Najnovšie fotografie
Nová fotografiaNová fotografiaNová fotografiaNová fotografia

Zdieľať

SVETLUŠKY: Prechádzka s lampášikmi

Aj tento rok ulice Hrachova rozžiarili svetielka lampiónov a lampášikov. Boli to naši najmenší spolu s rodičmi, ktorí sa v piatok 10. novembra počas večernej prechádzky s názvom Svetlušky vydali na cestu za sladkým pokladom. Priviedli ich k nemu tajné indície, ktoré získali po splnení pripravených úloh.

 


Stretli sme sa pred obecným úradom, kde po zapálení lampášikov deti dostali hádanky o zvieratkách, ktoré hravo zvládli a sprievod sa mohol začať.

Cesta viedla ulicami obce až do areálu materskej školy. Na deti tu čakal košík plný ovocia a zeleniny, ktorý bolo treba roztriediť a jednotlivé druhy správne pomenovať. Druhou úlohou boli zatúlané mláďatká, ktorým mali deti nakresliť cestičku ku ich maminkám. Po splnení oboch úloh dostali indície, ktoré ich zaviedli k sladkej odmene.

 


Nakoniec prebehlo ocenenie najkrajších ručne vyrobených lampášikov a pre umrznuté svetlušky bol na zahriatie pripravený aj teplý ovocný čaj. To, že si rodičia s deťmi na výrobe lampiónov a lampášikov dajú naozaj záležať sa potvrdilo aj tento rok a veľmi sa z toho tešíme. Tak zase o rok. Dosvietenia!


publikované: 27. novembra 2017
prečítané: 1087 krát



Odkazy
odkaz


odkaz


odkaz


Page By Peter Boháčik (c) 2009. XHTML 1.0, CSS 2.0, optimalizované pre rozlíšenie 1024x768 a vyššie
HTML valid CSS valid
(c) Občianske združenie OZVENY 2010