Slovensky
English

Najnovšie fotografie
Nová fotografiaNová fotografiaNová fotografiaNová fotografia

Zdieľať

Vôňa a chuť medových Vianoc v mlyne

Dvere mlyna vo Veľkých Teriakovciach sa v sobotu 12. decembra už po šiestykrát otvorili pre návštevníkov, ktorí si prišli vychutnať vianočnú atmosféru na podujatí Medové Vianoce.


Na prízemí mlyna už tradične prebiehala tvorivá dielňa venovaná výrobe jednoduchých sviečok zo včelieho vosku a odznakov so včelím motívom. Zabezpečili ju dobrovoľníci z občianskeho združenia kRaj z Kokavy nad Rimavicou. Nechýbal ani včelár Milan Krokavec z Kraskova, ktorý už tradične ponúkal na predaj sviečky a ozdoby zo včelieho vosku.

 



Pre návštevníkov medových Vianoc bolo aj tento rok pripravené zdobenie medovníkov, či ukážka pečenia vianočných oblátok, ktorú si pripravila pani  Elena Smutniaková z Kocihy. Čerstvo upečené oblátky mohli návštevníci ochutnať, rovnako ako opekance s makom a vianočný punč na zohriatie, ktoré  pripravili dobrovoľníčky občianskeho združenia OZVENY z Hrachova.





Súčasťou podujatia bola aj predajná výstava, na ktorej mohli návštevníci obdivovať ručne robené výrobky, ako napríklad zdobené medovníčky od Majky Murinčeková, šúpolienky od pani Evy Dolinajovej z Tisovca, háčkované ozdoby od pani  Oľgy Sarvašovej z Hrachova, vianočné ozdoby Pauly Kvasovej a rôzne vianočné dekorácie z dielne dobrovoľníkov občianskeho združenia OZVENY.

 


Vianočnú atmosféru, ktorú si prišlo vychutnať takmer 200 návštevníkov, počas večera dotvárali koledníci z Folklórneho súboru Vepor z Klenovca.

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a účinkujúcim, ktorí sa postarali o skvelú vianočnú atmosféru. Ďakujeme aj všetkým návštevníkom a tešíme sa  na stretnutie o rok.


Spracovala: Mgr. Ivka Kováčová, dobrovoľníčka o. z. OZVENY


Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja

v rámci projektu Podujatia v mlyne - Tradične aj netradične II

a vďaka 2 % z dane, ktorú nám poukázali fyzické a právnické osoby v roku 2015.

 


 

Viac fotografií nájdete vo Fotogalérii - TU.

Foto: Ivka Kováčová a Samuel Bencső


publikované: 22. januára 2016
prečítané: 1778 krát



Odkazy
odkaz


odkaz


odkaz


Page By Peter Boháčik (c) 2009. XHTML 1.0, CSS 2.0, optimalizované pre rozlíšenie 1024x768 a vyššie
HTML valid CSS valid
(c) Občianske združenie OZVENY 2010